Charlie har nu fått ett nytt chip och har lugnat sig igen. Det gick väldigt bra hos veterinären. Jag blev så glad. Redan när vi gick ur bilen kändes han lugn. Denna gång blev vi anvisade till väntrummet och när veterinären kom och hämtade oss var han lugn och hon fick bra kontakt med honom direkt. Tidigare gånger har vi blivit invisade i ett rum och när veterinären har kommit in har Charlie ofta blivit osäker och orolig. Nu var han lugn från början och det var inga problem att först ge honom vaccin och sedan spruta in chippet. Vi går hos en veterinär i Tygelsjö och 2 av veterinärerna vi har haft har varit lugnet själva och det har gått väldigt bra då.

När Charlie var valp gick jag de första 2 gångerna på Djursjukhuset och detta ångrar jag idag. Absolut inget ont om de som jobbar, men det var för stort och för mycket folk och hundar där. Det blev ingen bra start för Charlie. Jag glömmer aldrig när vi var där första gången och plötsligt när vi sitter i väntrummet hör vi en hund som troligtvis har rymt och helt förtvivlat gnäller och skäller och verkar helt ångestfylld. Charlie reagerade väldigt starkt på detta och han blev riktigt orolig han också. Det tog lång tid för honom innan han lugnat ner sig. Kanske inte den bästa upplevelsen vid första veterinär besöket.

På många sätt har jag och hela vår familj haft många bra stunder med Charlie men tyvärr så har hans sätt att vara påverkat oss väldigt mycket. Det har på något sätt genomsyrat alla dessa tre åren. Jag har aldrig riktigt kunnat koppla av med honom, vilket visar att vi inte skulle behållt honom så länge som vi gjort. Någon annan skulle fått chansen med honom tidigare. Men man gör sina val och det blir därefter.

Jag har de senaste 4-5 månaderna varit fast besluten att vi inte ska ha Charlie kvar och jag har därför kommit väldigt långt i mina tankar om annan hund. Jag skulle kunna ta en ny hund i nästa vecka utan några problem. Jag har fått ett väldigt trevligt erbjudande och jag har redan börjat förbereda resten av familjen om att det troligtvis blir en ny liten valp som kommer till oss i sommar. Rickard är väl den som tycker detta är lite jobbigt då han varit den som inte velat släppa Charlie, han är ju vår hund och vårt ansvar. Men både Hanna och Joel är med på mina planer. Bara det blir en snäll hund denna gång!

Här följer några bilder, både gamla och nya!

Han är ju så otroligt söt när han är på sitt bästa och trevligaste humör!

Detta var förra helgen då vi var ute på en kort påskrunda i Skåne. Vi stannade till vid havet och Charlie fick springa en stund. Kallt måste det ha varit!

Kom igen Hanna, kasta bollen då! Jag vill leka!

När vi leker med bollen är Charlie väldigt fokuserad på det. Han märker då oftast inte vad som händer runt omkring honom. Han bara älskar dessa aktiviteter!

Detta är första gången vi träffar Charlie och Susanne.

Detta är vid ett senare tillfälle då vi hälsar på hos Susanne och med på bilden är Charlie och hans syster Molly.

Detta är när Charlie är ungefär 9 veckor och vi har fått hem honom under en dag, en vecka innan vi hämtade honom på riktigt.

Jag avslutar med att läsa igenom det jag skrivit och titta på bilderna och jag kan inte hindra mina tårar att komma. Jag kommer aldrig att ångra mitt beslut men det känns så otroligt sorligt när jag sitter här och läser och ser tillbaka på det som varit. Jag hoppas innerligt att det kommer att fungera hos den nya familjen!